Sparform kanske? Fluga kanske? Vem vet..

Länge sedan sist.
Vad har hänt? Well semester och öl och ta det lugnt.. Renoverat en hästtransport (inte lugnt)..
Men en sak som inte har tagit det lugnt är den virtuella valutan BTC.
Kolla på bilden nedan och reflektera..

 

Well är det en bubbla eller har personer med pengar sett att man kan använda denna valuta till något? Vet ej kan bara spekulera. Det som jag däremot vet är att BTC kan användas vid penningatvätt tyvärr.

Hoppas verkligen inte att det är en bubbla för att själva iden är ju genialisk för slutanvändare för att det blir samma frihet över att använda valutan BTC som om man skulle ha med sig kontanter ner på en marknad och köpa en väska och lämna över en sedel (enkelt förklarat).

Hur spårar försäljaren sedeln till dig som lämnar av den efter ett halvår t.ex.. Det gör man ju bara inte och det göra man inte i BTC heller.

Dessa saker gör tyvärr att BTC strider mot de stora bankernas intresse för de vill tjäna pengar på transaktioner för den sker direkt från person till person och kunna ha spårbarhet enl. lagar o förordningar och de existerar inte i BTC världen. Det enda inspektionen/banker kan få reda på är när pengar går in eller ur BTC nätverket på försäljningsställena när man växlar till vanliga valutor idag men där slutar spåret och bankernas förtjänst då transaktioner är instant.

 

Nåja, tillbaks till topic!

Om man tar hänsyn till värdeökning så har då BTC som valuta ökat 75% på en enda månad. Hade du 1 miljon och stoppade in dem för en månad sedan i BTC nätverket (finansinspektionen kommer ju givetvis undra) så skulle du idag kunna plocka ut 0,66 miljoner i vinst på en enda månad! Undras om aktiemarknaden slår detta.. Skulle inte tro det 🙂

Dock är ju BTC högrisk och kan tyvärr från en dag till nästa bojkottas men investeringsfirmor som placerar i valutor skulle nog glädjas markant om de ens vet att detta finns. Kanske skulle tipsa några företag som kör med värdeförvaltning så valutan sticker iväg ytterliggare 🙂 …